Glutenfri matkasse

Att vara glutenallergiker innebär att man inte kan äta proteinämnet gluten som bland annat finns i vete, råg och korn. Därför är det viktigt att man sköter sin kost och bara äter sådan mat som kroppen klarar av. Det finns färdiga matkassar som vänder sig till glutenallergiker. Här hittar du glutenfria matkassar och information om vart du kan beställa dem.

De glutenfria matkassarna innehåller såna råvaror som glutenallergiker kan äta. I dessa matkassar hittar du mycket mjölk, ost, ägg, kött, fisk, grönsaker, rotfrukter, potatis, frukt och bär men inga råvaror med gluten i.

Glutenfri matkasse

Citygross glutenfri matkasse

Den här matkassen är skapad av råvaror för dig som vill undvika gluten. Varje veckas matkasse innehåller en härlig blandning av svenskt kött & kyckling, färsk fisk och säsongens bästa grönsaker. Matkassen innehåller ekologiska råvaror så långt det är möjligt. Priset gäller för upphämtning i någon av Citygross butiker. Om du vill ha matkassen hemkörd tillkommer 50 kronor extra på priset.

Till matkasse

5 dagar,

2 el. 4 personer

Pris: 499 eller 599 kr

Linas Barnkasse utan gluten

Linas Barnkasse finns som glutenfritt alternativ. Den här matkassen innehåller såna rätter som barn brukar gilla – fast med glutenfria råvaror.

Till matkasse

5 dagar,

4 personer

Pris: 869 kr

Ecoviva – ekologisk gluten- och laktosfri matkasse

Denna matkasse innehåller råvaror som är laktosfria och har låga glutennivåer. Observera att vissa av råvarorna kan innehåller spår av gluten men är sådana produkter som de flesta glutenintoleranta personer bör klara av att äta.

Till matkasse

4 dagar,

4 personer

Pris: 899 kr

Ecoviva – vegetarisk glutenfri- och laktosfri matkasse

En ekologisk matkasse som även är snäll mot personer som är glutenallergiker eller laktosinteroleranta. Råvarorna kan innehålla spår av gluten men är sådana råvaror som de flesta glutenallergiker inte skulle tveka att äta.

Till matkasse

4 dagar,

4 personer

Pris: 799 kr