Olika matkassar

Det stora utbudet av olika matkassar gör att det kan vara svårt att bestämma sig för vilken matkasse man ska beställa. För att underlätta ditt val har vi här gjort en sammanställning över olika sorters matkassar som finns att välja mellan. Klicka dig vidare för att läsa mer om vilka specifika matkassar som finns för varje typ av matkasse. Om du vill se betyg på olika matkassar för att avgöra vilken som är den bästa matkassen kan du besöka BästaMatkasse.se.

Fyra stycken olika matkassar

Matkassar för allergiker

Här hittar du matkassar för allergiker. De vanligaste allergierna när det kommer till mat är laktosintolerans eller glutenallergi. Matkassarna för allergiker finns i dagsläget enbart för personer som är just laktosintoleranta eller glutenallergiker.

Glutenfri matkasse

Glutenfria matkassar innehåller råvaror och ingredienser som är fria från gluten. Här kan du räkna med goda recept som innehåller mycket kött, fisk, kyckling och andra ingredienser utan gluten.

Laktosfri matkasse

De laktosfria matkassarna innehåller ingredienser som alltid är helt utan laktos eller laktosfria varianter av produkter som annars innehåller laktos. De laktosfria matkassarna finns både för barnfamiljer och vuxna.

Matkassar för dig som vill spara tid

Egentligen sparar alla matkassar dig tid eftersom du inte behöver tänka ut vad du ska äta eller behöva åka till affären för att handla. Men det finns flera matkassar som sparar dig extra mycket tid. Här hittar du dem:

Matkassar för barnfamiljen

En matkasse kan göra underverk för den stressade barnfamiljen! Med lättlagade recept som är populära bland barn är en familjematkasse ett givet köp för dig som vill få mer tid över till annat.

Lättlagade matkassar

För dig som inte är någon gourmetkock och vill ha lättlagade rätter som går snabbt att laga kan du kolla in dessa lättlagade matkassar.


Gröna
matkassar

Den gröna trenden är här för att stanna och blir allt starkare. Givetvis finns det matkassar med ekologiska produkter och vegetariskt innehåll.

Ekologisk matkasse

Ekologiska matkassar innehåller så mycket ekologiska råvaror som det är möjligt att få tag i. Tyvärr finns det få matkassar som är 100 % ekologiska men företagen strävar efter att så mycket av ingredienserna som möjligt ska vara ekologiska. Kolla in vilka ekologiska matkassar som finns.

Vegetarisk matkasse

För dig som är vegaterian finns det många vegatariska matkassar att välja på. Även om du inte är vegatarian men har funderat på att börja äta mer vegatariskt så borde du prova en vegetarisk matkasse.

Flexitarianmatkassar

En flexitarianmatkasse är en lite grönare matkasse då den innehåller en mix av vegetariska maträtter och kötträtter. Passar perfekt för dig som vill äta mer vegetariskt men ändå inte vill ge upp kött helt och hållet.